Valg af brygudstyr til ølbrygning
brygudstyr

Valg af brygudstyr til ølbrygning

At brygge øl er en fantastisk hobby og måske er det endda muligt at brygge en ny variant, som ikke alene smages himmelsk, men som ikke er lavet før. Det er også en hobby der appellere til mange fordi man selv kan vælge hvor meget man vil involvere sig.

Du kan med en lille indsats brygge en absolut hæderlig øl og du kan omvendt også nørde og blive vild teknisk, når det drejer sig om din ølbrygning.

For at brygge en øl skal du bruge 4 ingredienser. Vand, gær, malt og humle. Derudover skal du også have et brygudstyr. Det kan i princippet blot være en gryde og et termometer. 

Hvis du er nybegynder kan du med fordel købe et startssæt. Det koster ikke alverden og du kan komme igang og finde ud af om det er noget du syntes er sjovt. Senere kan du så altid investere i bedre og dyrere brygudstyr. Hvilke kan du få råd og vejledning til at sælgerne i specialbutikkerne, der har specialiceret sig i ølbrygning.

Den smukke gyldne drik

Den smukke gyldne drik som i skarp konkurrence med kaffen vel kan kaldes danskernes nationaldrik, har været kendt i over 5000 år i Danmark. Der er fundet fund der beviser at vi har drukket øl og har brygget det lige så længe. Øllet har været kendt i 8000 år.

I dag er det nok mest mænd der interessere sig for ølbrygning, men tidligere var det kvindernes opgave. Det har ikke været en lille opgave da der pr. person er blevet drukket op til 5 liter hver dag. I byerne blev der i middelalderen dannet bryggerlaug og det var muligt at købe øl, men på landet bryggede man forsat selv øl. Enhver pige eller kvinde med respekt for sig selv og som gerne ville giftes, vidste også hvordan man bryggede øl. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *