Slap af på ferien med e bøger
e bøger

Slap af på ferien med e bøger

Når vinteren indtager de skandinaviske lande, og det bliver koldt, mørkt og vådt udenfor, er der intet som at krybe ind i en lun lænestol med et slumretæppe, en varm kop te eller kakao – og selvfølgelig en god bog. Dette er en af mine absolutte yndlings beskæftigelser og jeg praktiserer den gerne, uanset hvor i Norden jeg befinder mig. Min anden yndlings beskæftigelse er nemlig at rejse, og tilbringe tid i de norske fjelde og på svenske ødegårde – tæt på naturen og langt fra hverdagens stress og jag.

E bøger – når de fysiske bøger fylder for meget

Problemet i denne forbindelse er, at de to hobbyer dårligt kan kombineres. Når jeg vandrer i fjeldet, er det generelt en dårlig idé at have rygsækken fyldt med bøger. Den plads skal bruges på andre fornødenheder – og så er bøger bare virkelig tunge! Og når jeg så sidder i hytten om aftenen på turens tredje dag og allerede har læst den bog, jeg har medbragt, kommer tiden til at synes virkelig lang.

Derfor har jeg taget imod den moderne teknologi med kyshånd, og anskaffet mig en såkaldt ereader. Det er en tablet lignende anordning, på hvilke det er muligt at gemme i tusindvis af spændende bøger – og så vejer og fylder den nærmest ingen ting.

I kombination med mit abonnement på Politikenbooks fungerer konceptet som en drøm. Jeg får adgang til alle de romaner, novellesamlinger, biografier og andre former for litteratur, jeg kunne ønske mig. Politikenbooks er et sandt overflødighedshorn af især skønlitterære værker, klassiske såvel som nutidige. Jeg kan downloade alle de bøger, jeg ønsker, og som der er plads til på min ereader, hvorpå jeg har adgang til dem, selv om der ingen internet dækning er. På den måde løber jeg aldrig tør for læsestof på mine ferier!