Når du er på jagt, hvad er det så vigtigt at have med?

Skydevåben, camouflage, lommelærke, lokkekald, hat, beklædning og især sko.

For prøv lige at forestil dig, at du skal liste ind på et bytte, og så knirker dine sko for meget, for den mindste lyd kan ofte alarmere dyrene, så de stikker af fra dig, og så kan din flere timers venten på byttet have været forgæves.

Og nu vi snakker om ventetid, så forestil dig endvidere, at du skal ligge på lur efter et bytte i enten en jagthytte, en udkigspost eller direkte på jorden i flere timer iført et par sko, der gnaver.

Det er ikke et ønskeligt scenarie at befinde sig i, så derfor er det vigtigt at have noget fodtøj på, man kan holde ud at have på i flere timer.

Desuden skal det passe godt på ens fødder og både giver varme, men også holde kryb ude og sørge for, at der ikke siver vand ind i skoene og gennembløder ens sokker og fødder.

Så kan det nemlig først blive uudholdeligt at være på jagt, hvis man har våde fødder, eller der er kommet vabler på dem eller andet, der gør, at det ikke er behageligt at gå rundt eller for den sags skyld sidde stille i.

Når vi nu taler om fodtøj, der skal bruges til udendørsbrug, så findes der jo også andet end lige jagtsko.

Det kunne jo være støvler, man kan vade rundt i sumpe og mosede områder eller direkte ude i vandet, hvis man for eksempel er fisker.

Hvis man skal tilbagelægge lange afstande på gåben, er det også afsindigt vigtigt, at man husker at have nogle gode vandrestøvler på, så man kan gå rundt i flere timer og lægge flere kilometer bag sig, uden det begynder at slide og genere på fødderne.