Hvad kan man låne penge til?
privat lån

Hvad kan man låne penge til?

Du har sikkert hørt om billån, boliglån, prioritetslån og videre i den dur. Alt sammen lån der i sig selv forklarer, hvad man har lånt penge til. Men altså… kan man kun låne til bil og hus, eller kan du også låne til sjov og ballade eller bare ting, du mangler?

Det korte af det lange er, at du faktisk kan låne penge til lige præcis det, du har brug for. Det antager vi i hvert fald efter at have læst med her: https://ikanobank.dk/laan – du kan klikke på linket og selv læse nærmere, eller du kan læse med videre her.

Hvis du optager et forbrugslån i din fysisk bank – der hvor du også har din lønkonto – vil din bankrådgiver gerne vide, hvad du skal bruge pengene til. Har du tænkt dig at bruge dem på en ferie, en ny telefon eller noget andet, som banken umiddelbart vil mene er overflødigt, vil du blive mødt af skeptiske spørgsmål og en løftet pengefinger. Det har de færreste af os lyst til, og det er her, de digitale banker kommer ind i billedet.

Køb hvad du har lyst til

Når du låner penge online, bliver der ikke stillet spørgsmål. Du kan bruge pengene nøjagtigt, som du vil, og det eneste krav er, at du overholder aftalen om tilbagebetaling. Når det er sagt, skal du naturligvis ikke bare låne på livet løs, for pengene skal jo netop betales tilbage igen.

Hvad betyder det så? Det er heldigvis enkelt; du skal tænke dig om, inden du låner penge. Overvej, om det er nødvendigt. Om du kan spare sammen i stedet. Om du har råd til at betale tilbage. Er svarene henholdsvis ja, nej og ja, så kan du sagtens overveje et lån. Læg et budget, og find på den måde ud af, hvor meget du har råd til at afdrage med hver måned, og sæt lånet efter det.