Burde du indføre alkoholåse derhjemme i bilerne?
biler

Burde du indføre alkoholåse derhjemme i bilerne?

Noget af det, der virkelig slår ihjel, er spirituskørsel ude i trafikken. Vidste du, at hvis du er involveret i en bilulykke, og du har alkohol i blodet, selv under det tilladte, så kan du ende med en stor skylddel på dig?

Derfor har man blandt andet opfundet sådan noget som alkolåse, hvor man skal blæse i en lås, der så skal slå ud på en tilladt promille, før den låser bilen op.

Som regel har man fået sådan en installeret som en straf efter en dom, hvor man er blevet dømt for spirituskørsel, men måske var det en smart idé at indføre derhjemme hos en helt almindelig familie.

For det kan være sådan noget med, at faderen måske lige tager chancen med at køre hjem fra arbejde efter lidt for mange fyraftensbajere, eller moderen ikke havde tænkt på, hvor mange glas rødvin hun fik derhjemme, inden hun skulle hente børnene.

Tænk på den skyldfølelse, man skulle leve med, hvis ens børn døde – eller andres gjorde – fordi man kørte alkoholkørsel!

Det er sikrest for alle

Det er jo også lidt smart at bruge derhjemme i den forstand, at hvis ens børn lige har fået kørekort, så tager de ikke chancen qua at føle sig uovervindelige, som man som regel gør i den alder, eller man bare vil vise sig frem eller bukker under for gruppepresset om at køre.

En indvending kan være, at man jo bare kan få andre mennesker til at blæse i den lås, men hvis man har gode venner, så kommer det ikke til at ske, og man burde selv opleve en dårlig samvittighed over at bede andre om det.

Desuden er der jo sjældent en 100 procents garanti for, at man ikke kan forsøge at komme til at køre alligevel, men det er bedre, at man gør noget, end at man gør ingenting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *