Brug nettet til at finde din næste brugte bil
brugte biler

Brug nettet til at finde din næste brugte bil

Når du skal finde en ny brugt bil, har du flere muligheder. Du kan besøge forhandlere, som du ved findes i nærområdet eller private sælgere og se, om de har noget, der er interessant. For at finde en mulig bilforhandler eller en privat sælger, kan du med fordel benytte dig af internettet.

Der er mange bilforhandlere og private sælgere der bruger internettet til at gøre opmærksomt på at de har en specifik bil til salg. Du kan også med fordel undersøge de bil typer du har overvejet at købe. Du kan finde ud af hvilke prisniveau bilerne typisk ligger på, om tidligere ejere har været glade for bilen eller det modsatte og du har også mulighed for at finde ud af, hvilke typer skader lige den bil oftest har. Der er stor forskel på om det er en skade, der koster mere end bilen er værd.

Bilforhandler vs. privat sælger

Når du skal købe en bil og har undersøgt markedet, skal du vælge alt afhængig af hvor mange biler der er udbudt, om du vil købe hos en privat sælger eller om du vil vælge en bilforhandler. Der er fordele og ulemper ved begge. 

En bil købt af en privat sælger er ikke omfattet af købeloven og der er heller ingen garanti, hvis du finder ud af at der er skader der ikke er blevet oplyst ved køb. Til gengæld er biler solgt af en privat sælger typisk billigere, end hvis den er købt hos en forhandler.

Fordelen og årsagen til den højere pris hos en forhandler, skyldes at bilen som regel har været forbi en mekaniker og evt. skader er lavet. Med bilen følger en garanti og handlen er også omfattet af købeloven. Det betyder at du som køber har mindre risiko for at gøre en mindre god handel, end hvis du køber hos en privat sælger.